Nu het s’avonds langer licht is buiten, is het een kleine moeite om even de polders van Groningen in te trekken. Bij mooi weer zijn het mooie gebieden om een wandeling te maken, voor fotografie heb ik toch liever bewolking en veel dramatiek in de lucht. Dit was zo’n dag, althans dat dacht ik. Overdag was het bewolkt en mijn app op de iPhone gaf aan dat het zo zou blijven in het gebied waar ik ging fotograferen. Maar onderweg in de auto had ik het idee dat ik wel eens van een koude kermis kon thuiskomen. Het werd mooier en mooier en de wolken verdwenen aan de hemel.
Toen ik aankwam in Nieuwe Statenzijl werd het snel duidelijk: geen foto met pakkende luchten. Bij de Kiekkaaste (vogelkijkhut met uitzicht over de Dollard) maakte ik toch nog een foto, die me kon bekoren. Ik had daarbij het geluk dat het water snel zakte, waardoor ik meer contrast kreeg in de foto. Met een 10-stops filter erop, kwam ik tot dit resultaat. (Gert Brink)

(📷 Fujifilm X-T2, 18mm, 31sec, F/18, iso200)