In het centrum van Groningen staat sinds een half jaar een enorm en kolossaal gebouw: Het Forum. Het is onderdeel van de verbouwing van de oostzijde van de Grote Markt. Je vindt hier films, expo’s, events, festivals, boeken etc. Met een dakhoogte van 45 meter en 10 verdiepingen is het voor de fotograaf vooral binnenin een mooi schouwspel van lijnen. Ook op het dak van dit gebouw is het prima vertoeven met de camera. Je hebt een fantastisch uitzicht over de stad en bij helder weer kun je immens ver kijken.

Natuurlijk ben ik al een aantal keren geweest en met tientallen digitale beelden terug gekomen. Eentje vind je hier. Boven op het dak genomen en in zwart-wit omgezet. Let op de weerspiegelingen in het raamwerk waar de bezoekers langslopen. Het is voor iedereen een bezoekje waard. Mensen met hoogtevrees zullen door de openheid binnenin, de nodige moeite hebben om via de roltrappen zich naar de tiende verdieping te begeven. (Gert Brink)

Bovenstaande foto geeft de eerste verdieping van Het Forum weer. Het is zowel via een vaste trap als roltrap toegankelijk. De rest van de verdiepingen kun je alleen met de roltrap of de lift bereiken. Onderstaande foto geeft het prachtige uitzicht weer over de Stad Groningen. Het Forum trok in de eerste maanden na de opening op 29 november 2019 meer dan een miljoen bezoekers. Een ongekend aantal voor een Nederlands cultureel centrum.