Het is nog net niet verslavend: een ritje maken op de zondagochtend door een van de vele polders in het noord-oosten van de provincie Groningen. De afgelopen weken was het voor mij te mooi weer om richting die kant op te gaan. Nu was het bewolkt, droog, een zuchtje wind en toch wat tekeningen in de lucht. Uiteindelijk kwam ik in de buurt van Nieuwe Statenzijl en parkeerde ik,  op een bekend plekje, mijn auto in de berm. Al eerder had ik hier een foto gemaakt, maar destijds was het minder groen. De sporen in het gras van de tractor, een boompjes en een boerderij. Allemaal ingrediënten waar ik blij van word en wat typerend is voor het Groninger landschap.
Eenmaal thuis gekomen was het een kleine moeite om een keus te maken uit een twintigtal foto’s die ik had genomen. Onderstaande plaatje blonk uit in sfeer en eenvoud. (Gert Brink)

(📷 Fujifilm X100F, 23mm, 1/340sec, F/8, iso200)